onsdag 17. oktober 2012

Sikker stemme i lige så sikker indpakning


Lad os da bare være ærlige og indrømme, at det ikke er alle plader, der lander på skrivebordet, som fremkalder lige åndeløs spænding – og det er ikke nødvendigvis, når der lander en skive fra kønne svenske Anne Hvidsten betitletMy Favourite Song, at man sætter sig til rette i sin bedste stol med tilbageholdt åndræt. Og så bliver man alligevel overrasket.

Vi taler en udtryksfuld og klar countrystemme med lejlighedsvise mindelser om Dolly Parton svøbt i smukke, akustiske arrangementer med vemodig fiddle som fast følgesvend. Jovist er det hele da indimellem noget pænt. Men det tilgives straks, når slideguitaren bløder i The Other Side eller Hvidsten viser tænder i I Don't Like You Anymore: "I don't like this anymore / I won't be your little whore".
Albummet er Hvidstens tredje, og er angiveligt inspireret af mandens udsendelse i Afghanistan og medfølgende savn og ængstelse. Det er dog ikke de dybe tekster, men derimod den sikre stemme, som bringer det hele hjem her i en sødmefuld sammenstilling af pop- og bluegrassdyder.
Så da er jeg altså norsk, men omtalt som svensk og anmeldt i Danmark ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar