onsdag 14. november 2012

Musikk i dokumenter

I dag sendes dokumentaren "En Soldat i familien" på TV2 kl 22.40. Denne filmen følger flere soldater og familiene deres og forteller hvordan det er for de pårørende å sitte hjemme, mens ektefelle og far går i krigen.

Dette har jeg i alle høyeste grad kjent på kroppen selv, og må si at jeg satt med en klump i halsen gjennom hele filmen da jeg såg den. Dette er en dokumentar som viser hva de som reiser ut ofrer for landet vårt - fordi de jobber i Forsvaret og må gjøre den jobben politikerne våre har satt dem til.
Hjemme er det svært mange familier, koner, samboere, barn, foreldre og venner som preges av dette - i dager, uker og år!

Jeg anbefaler denne filmen på det sterkeste. Den gir et annerledes perspektiv på konflikten i Afghanistan.

Jeg har tidligere fortalt at mange av låtene på det nye albumet mitt handler om denne perioden av livet vårt, da min mann reiste til Afghanistan. Derfor var det ekstra sterkt å høre låtene brukt som stemningsmusikk i denne filmen.

"When the dust settles" er avslutningslåten i filmen, og ble skrevet rett før jeg dro på turne til de norske styrkene i Afghanistan i mai 2010. Den handler om å kjempe for det man tror på, og om å kjempe seg trygt hjem til familien sin...

When the dust settles
and dust becomes dawn
it dawns on you the reasons
the reasons why you´re far away from
home is what you long for
along the way you fight
you fight what you believe in
what you believe is right
1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett