tirsdag 31. mars 2009

"Life is the Ultimate Work of Art"

Jeg må innrømme at jeg har blitt en liten Woody Allen fan etterhvert. Han har en egen evne til å lage morsomme og intrikate fortellinger om snåle mennesker. Dialogene er utrolig treffende og sier så mye om en person og en situasjon. Svært mange filmer er så forutsigbare at man lett gjetter seg til slutten av historien - ofte en lykkelig slutt... Mens Mr. Allen har så mange rare veier i sine historier at det nesten er helt umulig å gjette seg til "løsningen".

I går såg jeg den herlige filmen "Vicky Christina Barcelona". For det første foregår handlingen i og rundt Barcelona. En livlig, varm og inspirerende by. Settingen er helt nydelig, og vi ser stort sett hele filmen gjennom et herlig, varmt lys.

For det andre har Allen med seg et knippe svært gode skuespillere (Scarlett Johansen, Penelope Cruz og Javier Bardem).

Men viktigst av alt er det rare, søte, sensuelle firkantdramaet i historien. Og som Allen selv uttrykker det på coveret av filmen: "Life is the Ultimate Work of Art".

Det finnes ikke alltid lykkelige slutter. Det er bare en uendelig mengde valg vi må ta gjennom hele livet. Og mange eventyr vi kan være med på... hvis vi tør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar