onsdag 30. september 2009

Solid Retur (anmeldelse i BT)

Sterke låter med ærlige og personlige tekster.

Anne Hvidsten debuterte med «Need to Know» og fikk en god del oppmerksomhet for det. Men det er fem år siden, og nå er hun tilbake med «The Bubble Burst», og Hvidsten viser tydelig at hun er en låtskriver å regne med.
«Light the Candle Lights» som åpner platen er en stillferdig, naken og vakker låt med enkelt tonefølge. På tittelsporet er hun mer rockete, nærmest over i tradisjonen fra britisk folkrock. Og slik varierer Hvidsten uttrykket gjennom hele platen, her er country- og rockelementer i rikt monn.
Låtene, det musikalske håndverket og ikke minst stemmen er av høyt nivå. Tekstmessig tar hun for seg forskjellige sider ved livet, blant annet i nydelige «Prison» om hvordan det å få barn legger begrensninger på friheten. Tekstene hennes er personlige og ærlige på en måte som Hvidsten kan være stolt av.
Hennes gjeng av bergenske musikere har også gjort en utmerket jobb. Problemet med «The Bubble Burst» er at Hvidsten fortsatt mangler et avklart musikalsk uttrykk. Hun kan gå i mange retninger herfra.
OLAV GORSETH (BT)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar